Olen tutkaillut raakaruokinta-asiaa netistä ja tullut siihen tulokseen, että aion kokeilla sen toimivuutta meidän kohdalla. Mitään varsinaisia ongelmia kuivamuonaruokinnan kanssa ei ole ollut. Ulostetta nyt tulee aika runsaasti ja silmissä on aamuisin rähmää sekä yksi silmätulehdus hoidettuna. Lisäks Chili on aika hoikka vaikka ruokaa menee melko paljon. Katsotaan sitten tuleeko näihin asioihin muutosta ruokinnan vaihdoksella.
Tarkoitus on aloittaa ruokien 60-20-20 % -suhteilla eli lihaisia luita, kasvista, liha-sisäelinseoksia ja lisäksi öljyjä ja ehkä jotain hivenhippusia/vitamiineja. Lihaisat luut täytyy alottaa jauhettuna, kun Chilin vatsa on herkkis huonosti sulavien juttujen suhteen (oksentelee välillä syömiään kepin palasia) ja siirtyä vähitellen kokonaisiin kanansiipiin/kauloihin. Kasvissoseet aion tehdä itse. Nyt mietityttää vaan, että millä ruokamäärällä lähtisi liikenteeseen. Olen ajatellut 3% osuutta painosta aloitukseksi ja sitä muutetaan sitten painon kehityksen mukaan. Ja toinen mikä mietityttää on nuo vitamiinit, öljyt, hivenaineet ja lähinnä niiden annostelu.
Jos jollain on kokemusta asiasta, niin hyviä vinkkejä barffauksen aloittamisesta otetaan vastaan! Homma lähtee käyntiin, kun saan pakastimen tänne ja ostettua monitoimikoneen soseita varten ja sitten lihakaupoille!smiley